Missziónk

A Napra Forgó Nonprofit Kft. célja, hogy a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű, elsősorban megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerő-piaci (re)integrációját támogassa.
Módszereinkben mindig törekszünk újszerű, innovatív megoldások bevezetésére, melyek a szakmai tapasztalatainkon alapszanak, és az integrált foglalkoztatási rehabilitációt támogatják.

Történetünk

A Napra Forgó Kft. alapítói – Héjj Tibor a Proactive Management Consulting ügyvezető tulajdonosa, az általa megszólított üzletember kör valamint Orbán Péter gyógypedagógus – 2000-ben  Magyarországon az elsők között indította el a piaci szemléletben működtetett társadalmi vállalkozását, azzal a céllal, hogy a megváltozott munkaképességűeket képessé tegye a munkaerőpiaci integrációra, a nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedésre.  Jelenleg a létszám közel 50%-át ezen munkavállalók adják.

A Napra Forgó üzleti céljait  Tibor rögzítette, a közhasznú célokat Péter. A foglalkoztatási rehabilitáció – ami a Napra Forgó közhasznú célja – Péter megfogalmazása szerint a következőképpen definiálható:

„Az alkotó munkáját, napi tevékenységét, életrendező elveit, önfenntartását,egzisztenciáját, stb. veszített, embereknek a társadalomba (közösség) való vissza-kísérése, a foglalkoztatás eszköztárával, egyénre szabottan, meglévő képességeik és kompetenciáik sokoldalú fejlesztése útján.”

Mérföldkövek, díjak

Az elmúlt 15 év alatt a Napra Forgó a 2000. évi induláshoz képest jelentős változásokon ment keresztül a foglalkoztatási rehabilitáció, mint társadalmi cél megvalósítása érdekében. A szolgáltatások körének bővülése valamint az alkalmazottak számának ugrásszerű megnövekedése (4-ről 150 főre) a szervezet átalakítását,  professzionális szintre emelését is maga után vonta. Büszkék vagyunk arra, hogy cégünk a 2007. év végén jelentkező pénzügyi - gazdasági válságot sokkhatás nélkül élte át, s ma már a példaértékű társadalmi vállalkozások között jegyzik. 2007-ben a Napra Forgó vehette át Davosban a világgazdasági fórum alapítóinak (Schwab Foundation) díját: az év társadalmi vállalkozása címet. 2009-ben az év HR szervezete.  Jelenleg a megváltozott munkaképességű alkalmazottak száma 50% fölött van.

2000.  Alapítás

2006. Munkaerőpiaci szolgáltatások indulása a 4M program keretében

2007. A Napra Forgó Nonprofit Kft. konzorciumi partnerként csatlakoztott az EQUAL projekthez,         

         ennek eredményeképpen indult el az IT mentor képzés

2008. Akkreditált telephelyek létrehozása feltételeinek megteremtése

2010. A Napra Forgó HR tanácsadói szolgáltatóként is megjelent a piacon

          Jelenlegi szervezeti struktúra kialakítása

2013. Új irodák nyitása: Szegeden, Kecskeméten, Tatán, Budapesten

          Első nemzetközi projekthez történő csatlakozás 

 

A Napra Forgó hírei

Programzáró rendezvény 2019. június 19-én
2019.06.19

Sikeres együttműködésről számoltunk be.

Lezártuk az FSZK 2017 pályázatunkat
2019.03.01

Az FSZK 2017-es pályázat lezárásra került. A pályázat során nem csak munkaközvetítéssel foglalkoztunk, hanem a munka testi és lelki egészségre gyakorolt hatását is vizsgáltuk.

Csak pszichést ne küldjenek ...
2018.11.15

Csak pszichést ne küldjenek !!! Az abcúg-on megjelent cikkben Kóródi Edit a Napra Forgó Nonprofit Kft. szakmai igazgatója nyilatkozik. A megváltozott munkaképességűek közel harmada szenved valamilyen mentális betegségben. Senki sem tudja milyen jogai vannak...

Cukormentes és finom
2018.05.25

A PharmaOnline oldalán megjelent egy cikk a Smart Sweetie termékeiről melynek hátterében a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. áll.

„Nekünk bejött!” - sikeres atipikus foglalkozatás
2018.03.23

A „Nekünk bejött!” projekt célja az, hogy ösztönözze a munkáltatókat a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő munkavállalók foglalkoztatására.


További hírek

Galéria

Facebook

© 2019 Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft.

Navigáció